Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Σχόλιο για μια “ελάχιστη” διαφορά



      Διαβάζω κάποια επιτιμητικά –καταδικαστικά για την κυβέρνηση σχόλια, για το ότι αυτή πρότεινε ή (κατ’ ακρίβεια) αποδέχθηκε μέτρα 8 δισεκατομμυρίων και τελικά διέκοψε την διαπραγμάτευση για ΜΟΛΙΣ 500 εκατομμύρια παραπάνω.
Δεν νομίζω πως είναι της παρούσης να καταγράψω την άποψή μου περί του εάν ορθώς η κυβέρνηση πρότεινε – αποδέχθηκε τα συγκεκριμένα μέτρα που κοστολογούνται στο προαναφερθέν ποσό.
      Θα ήθελα, όμως, να σχολιάσω αυτή την ασήμαντη, τάχα, διαφορά των 500 ΜΟΛΙΣ εκατομμυρίων, με μια παρομοίωση:
      Ο Πύρρος Δήμας είναι, σύμφωνα με την Βικιπαίδεια, “κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στην κίνηση του αρασέ στην κατηγορία των 85 κιλών, με 180 κιλά επίδοση την οποία πέτυχε το 1999 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνας”. To ρεκόρ αυτό το πέτυχε στις καλύτερες ημέρες του.
      Σκεφτείτε, λοιπόν, την εικόνα: Σήμερα να τον προκαλεί κάποιος να κάνει μια επίδειξη στο κοινό, ζητώντας του να σηκώσει 200 κιλά. Ο Πύρρος προφανώς δεν αποδέχεται την πρό(σ)κληση, αλλά μετά από πολλές πιέσεις συμφωνεί - προτείνει να επιχειρήσει, πράγματι, να σηκώσει 170 κιλά, θεωρώντας ότι δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του, σήμερα, την ψυχή του ολόκληρη, τελικά θα τα καταφέρει (ΙΣΩΣ!...). Και στην πρότασή του αυτή, να έρχεται η αντιπρόταση (...των “θεσμών’ – δανειστών): “Εντάξει, ας τα κάνουμε 185. Η διαφορά είναι ασήμαντη”. Μπορεί ποτέ ο (όποιος) αρσιβαρίστας να αποδεχθεί μια τέτοια αντιπροσφορά;
      Όχι 15 κιλά παραπάνω, αλλά μόλις μερικά γραμμάρια παραπάνω είναι ικανά να κάνουν ένα αρσιβαρίστα να καταρρεύσει, να αποτύχει!...
      Ας σταματήσει, λοιπόν, αυτό το [κατά τη γνώμη μου] παραμύθι!....